اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟
اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟
اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) که به آن فوبیای اجتماعی نیز گفته می شود، یک اختلال سلامت روان رایج است که تخمین زده می شود هر ساله تا 7 درصد از بزرگسالان در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار دهد. SAD با ترس شدید از موقعیت های اجتماعی، از اجرای نمایش یا سخنرانی گرفته تا شرکت در یک مهمانی مشخص می شود. کسانی که از SAD رنج می برند می ترسند توسط افراد دیگر مورد بررسی و تحقیر قرار گیرند. این ترس باعث ناراحتی شدید می شود و می تواند افراد آسیب دیده را از انجام کارهایی که می خواهند انجام دهند باز دارد.
علائم اختلال اضطراب اجتماعی
علامت اصلی اختلال اضطراب اجتماعی، ترس شدید از بررسی دقیق یا خجالت زده شدن توسط افراد دیگر است. ترس آنقدر زیاد است که می تواند باعث شود فرد به کلی از محیط های اجتماعی دوری کند
همچنین علائم فیزیکی اضطراب وجود دارد که ممکن است با ترس همراه باشد. به عنوان مثال:
- احساس عرق کردن
- سرخ شدن
- داشتن ضربان قلب سریع
- لرزیدن
- حالت تهوع
- احساس تنگی نفس
دو نوع اختلال اضطراب اجتماعی وجود دارد. اکثر افراد مبتلا به SAD اضطراب اجتماعی عمومی دارند، به این معنی که از همه موقعیتهای اجتماعی، مانند جلسات یا مهمانیها میترسند. در افراد مبتلا به SAD، ناراحتی در موقعیتهای اجتماعی معمولاً در دوران کودکی یا نوجوانی شروع میشود. علائم معمولاً با گذشت زمان بدتر می شوند. علائم اختلال اضطراب اجتماعی، بر خلاف عصبی بودن عادی روزمره، ثابت و شدید هستند. این استرس روی روابط، شغل، روال روزانه و کیفیت کلی زندگی تاثیر می گذارد.