چگونه بفهمیم چه زمانی باید بمانیم و چه زمانی یک رابطه را ترک کنی
روابط سالم مبتنی بر برابری، مهربانی، شفقت و حمایت است. در همین حال، روابط ناسالم اغلب دارای پویایی هایی است که احساسات منفی را ایجاد می کند - مانند انتقاد، خودخواهی، رنجش، مشکل در سازش، یا عدم تعادل قدرت یا کنترل.
اغلب روابط گهگاه با تضاد یا چالش مواجه می شوند. اگر این مسائل ثابت هستند، یا اگر اغلب بعد از برخورد با آنها احساس بدتری می کنید، می تواند کمک کند که با خودتان بررسی کنید و ببینید آیا رابطه به اندازه کافی سالم است تا راه حلی پیدا کنید یا ممکن است زمان ترک آن فرا رسیده باشد .برای مشاوره با روانکاو خوب در تهران با گروه ویان تماس بگیرید
چه زمانی در یک رابطه بمانیم
- شما احساس رضایت و رضایت می کنید: اگر هم شما و هم شریک زندگیتان از نظر عاطفی، اجتماعی و جسمی احساس رضایت می کنید و اعتماد دارید که مورد توجه قرار می گیرید و به آنها گوش می دهید.
- رابطه شما با سایر بخشهای زندگیتان ادغام میشود: اگر شریک زندگیتان مورد استقبال دوستان و خانوادهتان قرار میگیرد و شما احساس میکنید مورد استقبال عزیزانشان قرار میگیرد. اگر از معرفی آنها احساس غرور می کنید، در موقعیت های اجتماعی با آنها راحت باشید و از رفتار آنها خجالت زده یا تحقیر نشوید.
- می دانید که می توانید هر چیزی را به همسرتان بگویید: اگر درگیری، اخبار بد یا تغییرات بزرگی در زندگی شما وجود دارد، شریک زندگی شما در کنار شماست و برای یافتن راه حل ها و حرکت رو به جلو با شما همکاری خواهد کرد.
- شما و شریک زندگی تان احساس امنیت می کنید: اگر شما و شریک زندگی تان به زمان تنهایی یکدیگر، روابط گذشته و حال آنها احترام می گذارید و احساس ناامنی یا حسادت را به روش های سالم مدیریت می کنید. اگر می توانید احساسات منفی را با مهربانی و پختگی کنترل کنید.
- شما در یک صفحه هستید: اگر عقاید اصلی مشابهی دارید، و اهداف یکسانی برای آینده مشترک خود دارید، و در مورد آنچه از یک رابطه می خواهید توافق دارید.
- در مورد آینده احساس هیجان می کنید: اگر در مورد شریک زندگی خود و کارهایی که با هم می توانید انجام دهید هیجان زده هستید.
- شما درخواست تغییر می کنید و تغییر را می بینید: اگر زمانی که درگیری دارید و درخواست سازش می کنید، شریک زندگی شما سهم خود را برای ایجاد تغییری که می خواهید ببینید انجام می دهد. اگر با مهربانی و شفقت و نه با خشم یا حالت تدافعی، وقتی از آنها خواسته می شود که سازش کنند، پاسخ دهند.
چه زمانی یک رابطه را ترک کنیم
- نیازهای شما برآورده نمی شود: اگر نیازهای عاطفی، اجتماعی یا فیزیکی خود را بیان کرده اید و شریک زندگی شما آنها را برآورده نمی کند.
- نیازهای اولیه رابطه شما توسط افراد دیگر برآورده می شود: اگر به دنبال تایید، حمایت یا صمیمیت از سوی دیگران، از جمله دوستان و خانواده هستید، به ویژه به این دلیل که شریک زندگی شما آنها را برای شما فراهم نمی کند.
- می دانید که نمی توانید بیشتر از این بخواهید: اگر از رابطه خود ناراضی هستید و نیازهای شما مکررا نادیده گرفته شده است. اگر احساس نمی کنید می توانید بیشتر از شریک زندگی خود بخواهید زیرا می دانید که او درخواست شما را جدی نخواهد گرفت.
- شما یا شریک زندگیتان به طور مداوم حسادت می کنید: اگر شما یا شریک زندگی تان به طور مداوم حسادت می کنید، با دلیل یا بدون دلیل، و هیچ اقدامی برای بازسازی اعتماد انجام نشده است.
- شما تفاوت های آشتی ناپذیری دارید: اگر در ارزش ها و باورهای اصلی و باورها و اهداف خود برای آینده تفاوت هایی دارید و هیچ کس حاضر به سازش نیست.
- دوستان و خانوادهتان از رابطهتان حمایت نمیکنند: اگر اعتماد دارید که عزیزانتان بهترین منافع شما را دارند و در عین حال احساس میکنید که دائماً از رابطهتان با آنها دفاع میکنید. اگر می ترسید مسائل رابطه با دوستان و خانواده را مطرح کنید زیرا باعث درگیری با آنها می شود.
- احساس گیر افتادن یا موظف بودن می کنید: اگر ناراضی هستید اما احساس می کنید باید به راه خود ادامه دهید زیرا قبلاً زمان و انرژی زیادی را برای رابطه سرمایه گذاری کرده اید. اگر احساس گناه می کنید که رابطه را ترک می کنید زیرا احساس می کنید فشار می آورید که روی آن سرمایه گذاری کنید.
- به نظر نمیرسد که نمیتوانید «آن را به نتیجه برسانید»: اگر برای مدت طولانی ناراضی بودهاید و قولهایی برای بهبود رابطه میدهید، اما هیچ پیگیری وجود ندارد. اگر ماهها یا سالها بدون هیچ بهبودی تلاش کردهاید که آن را به کار خود ببخشید.
- نسبت به شریک خود احساس رنجش می کنید: اگر احساس می کنید که مسائل در رابطه شما بر توانایی شما برای نگاه مثبت به شریک زندگی خود تأثیر می گذارد. اگر احساس می کنید نادیده گرفته شده اید، عصبانی هستید یا از شریک زندگی خود کینه دارید.
- شما فقط احساس نمیکنید که دوست دارید: اگر روشهای ناسازگاری برای ابراز و دریافت محبت دارید، یا شریک زندگیتان نمیخواهد آنطور که میخواهید به شما محبت نشان دهد. اگر به سادگی احساس نمی کنید که دوست دارید، یا نمی دانید چگونه به شریک زندگی خود احساس دوست داشتن داشته باشید.
اگر یک رابطه توهین آمیز باشد
اگر در یک رابطه ناسالم هستید، علائم هشداردهنده ای وجود دارد که باید مراقب آنها باشید تا بفهمید آیا این رابطه در حال بدرفتاری است یا خیر. علائم سوء استفاده از رابطه عبارتند از:
- عاطفی یا کلامی: یکی از طرفین، دیگری را تهدید، ارعاب یا تحقیر میکند، او را از دوستان یا خانواده منزوی میکند، یا شریک زندگیاش را دستکاری میکند تا به نحوی رفتار کند یا فکر کند.
- مالی: یکی از شرکا دسترسی به پول یا اطلاعات مالی را کنترل می کند، مخارج خانوار را کنترل می کند یا به شریک دیگر اجازه نمی دهد از نظر مالی مستقل باشد.
- الکترونیکی: یکی از شرکا از وسایل الکترونیکی مانند ایمیل، پیام های متنی، رسانه های اجتماعی، ردیابی GPS یا سایر دستگاه های دیجیتال برای آزار، کنترل یا شرمساری دیگری استفاده می کند.
- جسمانی: یکی از شریکها ضربه میزند، هل میدهد، لگد میزند، گاز میگیرد یا خفه میکند، به اموال شخصی او آسیب میزند، به حیوانات خانگی آسیب میرساند، یا نیازهای ضروری از جمله غذا یا دارو را دریغ میکند.
- جنسی: یکی از طرفین دیگری را مجبور به انجام فعالیت جنسی بر خلاف میل خود یا احساس گناه می کند یا شریک زندگی خود را برای رابطه جنسی تحت فشار قرار می دهد، به خیانت می بالد، از استفاده از کنترل بارداری امتناع می ورزد، یا محبت را به عنوان یک عمل اجباری دریغ می کند.