مشاور زوجین چه کاری انجام میدهد؟
نقش یک مشاور یا درمانگر زوج، تسهیل تغییر و ایجاد راهحل با کمک به شما برای برقراری ارتباط مؤثرتر و رسیدن به نتیجهگیریهای خودتان تحت راهنمایی حرفهای است. مهم است به یاد داشته باشید که وقتی برای زوجدرمانی مراجعه میکنید، به شما گفته نمیشود که چه کاری انجام دهید. یک مشاور زوجدرمانی به شما پاسخ نمیدهد یا به شما نمیگوید که آیا باید از هم جدا شوید یا خیر.
اگر از صحبت کردن در مورد مسائل خصوصی با یک غریبه عصبی هستید، کاملاً طبیعی و قابل انتظار است. سعی کنید به خاطر داشته باشید که مشاور شما آنجا نیست که از شما انتقاد کند؛ درمان باید فضایی عاری از قضاوت باشد که در آن بتوانید احساسات و عواطف خود را آشکارا بررسی کنید.
زوج درمانی چه کمکی میتواند بکند؟
وقتی مدت زیادی از رابطه یا ازدواج ما میگذرد، ممکن است به راحتی در دام گوش ندادن به حرف طرف مقابل یا بیان نکردن واضح نیازهایمان بیفتیم. گاهی اوقات صحبت کردن بیطرفانه با کسی، بدون هیچ ارتباطی با خودتان یا شریک زندگیتان، تنها چیزی است که برای رسیدن به دیدگاهی روشن لازم دارید. آنچه زوجدرمانی ارائه میدهد، فرصتی برای صحبت با کسی است که هیچ تصور قبلی از شما به عنوان یک زوج ندارد و از تخصص و آموزشهای حرفهای برای راهنمایی شما در مورد نگرانیهایتان بهره میبرد.
هدف کلی زوج درمانی کمک به شما در موارد زیر است:
- دوباره وصل شوید و/یا لحظات ارتباط را دوباره کشف کنید
- درک کنید که چگونه عوامل بیرونی مانند ارزشهای خانوادگی، مذهب، سبک زندگی و فرهنگ بر رابطه شما تأثیر میگذارند.
- تأمل در گذشته و چگونگی عملکرد آن در زمان حال
- به شیوهای سازندهتر ارتباط برقرار کنید
- یاد بگیرید که چرا مشاجرات شدت میگیرند
- مذاکره و حل اختلافات در صورت امکان
با پیشرفت جلسات مشاوره، شما و همسرتان ممکن است راهی برای غلبه بر مشکلات خود پیدا کنید یا تصمیم بگیرید که زمان جدایی فرا رسیده است. در هر صورت، مشاوره به شما فضایی برای رشد میدهد و در نهایت، تصمیم میگیرید که دوست دارید آینده برای هر دوی شما چگونه باشد.
مشکلات رایج در روابط
نگرانیهای مختلفی وجود دارد که ممکن است شما را به مشاوره زوجین بکشاند، از کمبود ارتباط گرفته تا خیانت یا رابطه نامشروع.
برخی از مسائل رایج که میتوانند از طریق مشاوره زوجین بررسی شوند عبارتند از:
- عدم اعتماد
- خیانت یا رابطه نامشروع
- حسادت
- کمبود ارتباط
- مسائل مالی
- استرس مرتبط با کار
- نیازهای جنسی متفاوت یا سایر مسائل جنسی
- درگیریهای خانوادگی
- اهداف و ارزشهای متفاوت
- سبکهای مختلف فرزندپروری
- تغییرات زندگی
- مشکل در تعهد یا پذیرش مسئولیت
این فهرست جامع نیست و هر موقعیتی منحصر به فرد است. نگرانی شما هر چه که باشد، صحبت با یک متخصص اغلب گامی مفید به جلو است.
در یک مشاور زوج درمانی باید به دنبال چه چیزی باشم؟
اگرچه در حال حاضر هیچ مقررات قانونی برای تعیین سطح آموزش مورد نیاز یک مشاور یا درمانگر زوجین وجود ندارد، اما اکیداً توصیه میشود که بررسی کنید آیا فردی که به دنبال او هستید در مشاوره زوجین باتجربه است یا خیر.
مدرک تحصیلی در سطح دیپلم (یا معادل آن) در مشاوره زوجین یا یک موضوع مرتبط، این اطمینان و آرامش خاطر را فراهم میکند که مشاور شما مهارتهای لازم را کسب کرده است. راه دیگر برای اطمینان از اینکه آنها آموزش تخصصی دیدهاند، بررسی این است که آیا آنها به یک سازمان حرفهای مرتبط که نماینده مشاوران زوجین است، تعلق دارند یا خیر.