سفارش تبلیغ
صبا ویژن

درمان زناشویی و خانواده

ازدواج و خانواده درمانی نوعی روان درمانی است که به رفتارهای همه اعضای خانواده و نحوه تأثیر این رفتارها نه تنها بر اعضای خانواده، بلکه بر روابط بین اعضا و واحد خانواده به عنوان یک کل می‌پردازد. خانواده درمانی توسط پزشک سالوادور مینوچین در دهه‌های 1960 و 70 میلادی توسعه یافت. درمان معمولاً بین زمان صرف شده برای درمان فردی و زمان صرف شده برای زوج درمانی، خانواده درمانی یا در صورت لزوم هر دو تقسیم می‌شود. MFT همچنین ممکن است به عنوان زوج درمانی و خانواده درمانی، مشاوره زوج، مشاوره ازدواج یا مشاوره خانواده شناخته شود. این نوع درمان بر ارتباطات، مهارت‌های مقابله‌ای، حل مسئله سازنده و همچنین راه‌های ایجاد اعتماد و تقویت روابط سالم در یک سیستم خانوادگی تمرکز دارد. طبق آمار دفتر آمار کار ایالات متحده، شغل درمانگران ازدواج و خانواده ممکن است از سال 2021 تا 2031، 14 درصد رشد کند.

چه زمانی استفاده می‌شود؟

 

برای مشاوره زوج درمانی در تهران با گروه ویان تماس بگیرید

 

طیف وسیعی از مشکلات جسمی و روانی که توسط MFT درمان می‌شوند شامل اختلافات زناشویی و زوجی از جمله جدایی یا طلاق ، اختلافات والدین و فرزند، سوءمصرف الکل و مواد مخدر ، اختلال عملکرد جنسی ، مشکلات مالی، غم و اندوه، پریشانی، اختلالات خوردن و مشکلات وزن، مشکلات رفتاری در کودکان مانند خودآزاری ، گذارهای زندگی مانند از دست دادن شغل و مشکلات مربوط به مراقبت از سالمندان مانند مقابله با زوال عقل والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ است . متخصصان ازدواج و خانواده درمانی همچنین با مسائل مربوط به سلامت روان مانند افسردگی ، اضطراب یا اسکیزوفرنی یکی از اعضای خانواده کار می‌کنند و به تأثیر این نگرانی‌ها بر بقیه خانواده می‌پردازند.

چه انتظاری باید داشت

درمان زناشویی و خانواده معمولاً کوتاه‌مدت است و به‌طور متوسط ??شامل 12 جلسه متمرکز بر راه‌حل می‌شود. با این حال، بسته به ماهیت و شدت مشکل(ها)، ممکن است جلسات بیشتری مورد نیاز باشد. در مشاوره زوج یا ازدواج، درمانگر با ملاقات با هر دو طرف شروع می‌کند؛ پس از آن، زمانی را با هر فرد می‌گذراند. در خانواده درمانی، درمانگر همچنین با ملاقات با کل خانواده شروع می‌کند و سپس، در صورت لزوم، به‌طور جداگانه با اعضای خانواده ملاقات می‌کند. جلسه اول عموماً برای جمع‌آوری اطلاعات است، بنابراین درمانگر می‌تواند در مورد مشکلی که شما را به درمان کشانده است، اطلاعات کسب کند، نظرات همه افراد درگیر را جویا شود و پویایی زوج-خانواده را مشاهده کند. ممکن است لازم باشد در این فرآیند ارزیابی‌های رسمی، گزارش‌های شخصی یا مشاهدات شخصی خود را ثبت کنید.

در عین حال، شما باید بتوانید درک روشنی از نقش و شایستگی درمانگر، اهداف درمان و هرگونه قانونی که باید در جلسات و خارج از آن رعایت شود، مانند اینکه چه کسی باید در کدام جلسات شرکت کند و محرمانه بودن هرگونه اطلاعاتی که بین شرکا یا اعضای خانواده و درمانگر به اشتراک گذاشته می‌شود، به دست آورید. با گذشت زمان، شما نقش‌ها و رفتارهای فردی خانواده را که در ایجاد اختلافات نقش دارند، شناسایی خواهید کرد، چالش‌های خاص را شناسایی خواهید کرد و راه‌هایی را برای حل فعال نگرانی‌ها بررسی خواهید کرد.