6 راهی که روانشناسی ورزشی میتواند عملکرد ورزشی را بهبود بخشد

 

راه‌های زیادی برای داشتن یک حرفه در ورزش بدون بازی در زمین وجود دارد و تبدیل شدن به یک روانشناس ورزشی یکی از آنهاست. مدرک لیسانس علوم در روانشناسی ورزشی می‌تواند دری را برای شما باز کند تا به بازیکنان چه در داخل و چه در خارج از زمین کمک کنید. شما می‌توانید این کار را با کمک به ورزشکاران برای غلبه بر مشکلات روانی که ممکن است مایل به اشتراک گذاشتن آنها با دیگران نباشند، انجام دهید. دانشگاه فاکنر که در مونتگومری، آلاباما واقع شده است، فرصت‌های آنلاین و حضوری را برای کسب این مدرک ارائه می‌دهد. در اینجا، ما به روش‌هایی که روانشناسی ورزشی می‌تواند برای بهبود عملکرد یک ورزشکار، چه در داخل و چه در خارج از زمین، استفاده شود، نگاهی می‌اندازیم.برای ارتباط با مرکز روانکاوی خوب در تهران با گروه ویان تماس بگیرید.

روانشناسی ورزشی چیست؟

قبل از پرداختن به اینکه روانشناسی ورزشی چگونه می‌تواند عملکرد را بهبود بخشد، درک خود این حوزه مهم است. روانشناسی ورزشی اساساً مطالعه چگونگی تأثیر ورزش و تمرین بر سلامت روان و همچنین بهبود سلامت و تندرستی است. اولین آزمایشگاه تحقیقاتی اختصاص داده شده به مطالعه روانشناسی ورزشی در سال 1925 افتتاح شد . تا سال 1965 این حوزه شروع به شناخت بیشتر و گسترش بیشتر نکرد.

روانشناسان ورزشی می‌توانند در تیم‌های ورزشی و مدارس مشغول به کار شوند و حتی با افراد غیر ورزشکاری که می‌خواهند با مشارکت بیشتر در ورزش، زندگی خود را بهبود بخشند، همکاری کنند.

تمرکز بیشتری ایجاد کنید

عوامل حواس‌پرتی زیادی برای ورزشکاران وجود دارد. از تشویق هواداران در میان جمعیت گرفته تا مسخره کردن آنها توسط تیم‌های رقیب، برخی از ورزشکاران ممکن است تمرکز روی بازی را دشوار بیابند. این می‌تواند منجر به عملکرد ضعیف شود و حتی ممکن است به قیمت از دست دادن پیروزی تمام شود.

شما می‌توانید با ورزشکاران روی تکنیک‌هایی برای ایجاد تمرکز برتر کار کنید، مانند:

  • ذهن آگاهی
  • تنفس عمیق
  • هماهنگ ماندن با سیگنال‌ها و حس‌های بدنی

اضطراب

ورزش می‌تواند بسیار استرس‌زا باشد، به خصوص برای ورزشکارانی که سعی در تحت تأثیر قرار دادن استعدادیاب‌ها، بازی برای تیم‌های دانشگاهی یا پیوستن به لیگ‌های برتر دارند. فشار زیادی برای پیروزی وجود دارد و این می‌تواند بر سلامت روان یک ورزشکار تأثیر بگذارد. این می‌تواند منجر به عدم توانایی ورزشکاران در تحقق پتانسیل خود یا منجر به فرسودگی شغلی شود که هر دو می‌توانند باعث ترک ورزش شوند.

شما می‌توانید با استفاده از روانشناسی ورزشی به ورزشکاران کمک کنید تا تکنیک‌های زیر را به آنها آموزش دهید:

  • آرامش
  • از حواس‌پرتی‌ها اجتناب کنید
  • اعتماد به نفس را در خود ایجاد کنید
  • تغییر تفکر منفی

تعیین هدف و تجسم

ورزش چیزی فراتر از بردن بازی بعدی است. با کمک به ورزشکاران برای یادگیری چگونگی تعیین اهداف واقع‌بینانه و تجسم چگونگی دستیابی به آن اهداف، می‌توانید به آنها در بهبود عملکردشان کمک کنید.

تعیین اهداف گامی مهم در ورزشکار بودن است. این می‌تواند هم کوتاه‌مدت باشد، مانند رویداد بزرگ بعدی، و هم بلندمدت، مانند در نظر گرفتن اینکه چهار سال دیگر می‌خواهند کجا باشند.

تجسم چگونگی رسیدن به هدف می‌تواند به ورزشکاران انگیزه دهد و همچنین به آنها در چگونگی رسیدن به اهدافشان کمک کند. تمرکز روی اهداف همچنین می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب در لحظه کمک کند.

استحکام روانی

ورزش کردن می‌تواند هم نشاط‌آور و هم پاداش‌دهنده باشد، اما می‌تواند استرس‌زا نیز باشد. مواقعی وجود خواهد داشت که ورزشکاران از خود می‌پرسند که آیا ورزش کردن ارزشش را دارد، وقتی می‌بازند ناامید می‌شوند و وقتی در جاده و دور از دوستان و خانواده هستند، احساس تنهایی می‌کنند.

با توسعه‌ی سرسختی ذهنی، ورزشکاران می‌توانند یاد بگیرند که چگونه بدون شکست خوردن با این مشکلات کنار بیایند، که به نوبه‌ی خود می‌تواند به آنها در رسیدن به عملکرد بهینه کمک کند. این کار با یادگیری ایمان به مهارت‌ها و توانایی‌های خود، تمایل به موفقیت و توانایی پیشرفت با وجود شکست‌ها انجام می‌شود.

تیم سازی

بیشتر ورزش‌ها شامل تیم‌ها می‌شوند و ورزشکاران برای موفقیت نیاز به همکاری با دیگران دارند. با یادگیری عملکرد تیمی، ورزشکاران یاد می‌گیرند که در مسیر خود تنها نیستند. این می‌تواند بسیار ارزشمند باشد زیرا آنها با هم تیمی‌های خود رابطه برقرار می‌کنند. برای آنها مهم است که یاد بگیرند می‌توانند به اطرافیان خود تکیه کنند و از قدرت و انگیزه هم تیمی‌های خود بهره ببرند.

انگیزه

حفظ انگیزه می‌تواند دشوار باشد، اما تکنیک‌هایی وجود دارد که روانشناسان ورزشی می‌توانند به ورزشکاران آموزش دهند تا به آنها در روزهای بد و افسردگی کمک کنند. این می‌تواند به سادگی یادآوری عوامل بیرونی مانند پول، شناخت اجتماعی، جام‌ها، مدال‌ها یا بورسیه‌ها باشد.

همچنین انگیزه‌های ذاتی وجود دارد، از جمله افتخار به دستاوردهایشان، احساس آرامشی که هنگام انجام کاری که زمانی غیرممکن می‌دانستند، به دست می‌آورند و تحقق آرزوهایشان.

روانشناسان ورزشی با کمک به ورزشکاران در ایجاد انگیزه، می‌توانند به آنها کمک کنند تا لحظات سختی را که به نظر غیرقابل عبور می‌رسند، پشت سر بگذارند. و وقتی کاری خارق‌العاده انجام می‌دهند، می‌تواند به عنوان یادآوری باشد که می‌توانند در مواجهه با سختی‌های آینده نیز این کار