اضطراب اجتماعی در دختران بیشتر است یا پسران؟
میزان شیوع اختلال اضطراب اجتماعی در دختران بیشتر از پسران است؛ زیرا عقیده بر این است که دختران ترجیح می دهند که در روابط اجتماعی به نحو احسن رفتار کنند و نگران هستند که مبادا دچار کاستی در رفتار شوند.
علت ابتلا بچه ها به اضطراب اجتماعی
اختلال اضطراب اجتماعی می تواند به دلایل ژنتیکی، الگوبرداری از والدین، روش های تربیتی نادرست والدین و روابط مخرب والدین با فرزندان باشد.
در سبک فرزندپروری مستبدانه امر و نهی، باید و نبایدهای بسیار، انتقادات مکرر والدین به رفتار کودک و عدم پذیرش او منجر به کاهش اعتماد به نفس کودک و زمینه ساز اضطراب اجتماعی در او می شود.
درمان اضطراب اجتماعی کودکان
-
با کودک در مورد نگرانیش همدلی کنید و احساسش را بپذیرید و از مسخره کردنش خودداری کنید.
-
رفتار های کودک که حاکی از اعتماد به نفس در برخورد با دیگران است را مورد تشویق و تحسین قرار دهید.
-
مهارت های اجتماعی، نحوه تعامل موثر با دیگران و دوست یابی را به کودک آموزش دهید.
-
نحوه جرئت ورزی را به فرزند خود آموزش دهید.
-
از برچسب خجالتی بودن برای کودک استفاده نکنید.
-
روزانه موقعیت های کوچکی برای تعامل کودک با دیگران فراهم کنید.
-
از ترساندن کودک از غریبه ها خودداری کنید؛ چراکه کودک دچار اضطراب اجتماعی می شود. در عوض به کودک عدم اعتماد به غریبه ها و تعامل مناسب را آموزش دهید.
-
به فرزندتان فرصت رویارویی با موقعیت ترسناک را بدهید. به جای کودک در این موقعیت ها حرف نزنید و پاسخ ندهید و در صورت مواجهه کودک با این موقعیت ها او را تحسین کنید.
-
برای فرزندتان اهداف قابل دستیابی مانند شرکت در یک کلاس کم جمعیت ایجاد کنید.
-
انتظارات واقع بینانه ای از کودک داشته باشید.
با وجود بهترین تلاش های والدین برای شناخت کودک و نوجوان خود، برخی اوقات به نظر می رسد مشکلات فرزندان برای آنها غافلگیر کننده است. در مواجهه با مشکلات رفتاری و هیجانی (مانند رفتارهای پرخطر غیر قابل کنترل) دکتر مونا فلسفی روانشناس متخصص کودک و نوجوان به شما مشاوره میدهد