اهداف روانشناسی کودکان
روانشناسی کودکان ، اهداف متعددی را دنبال می کند. اما در مجموع اصلی ترین هدف روانشناسی کودکان ، پرورش و تربیت کودکی با شخصیت سالم است. اما این شخصیت سالم خود شامل بخش های متعددی می شود یا بهتر بگوییم این شخصیت سالم در نتیجه سلامت ابعاد مختلف زندگی فرد بیان می شود.
این ابعاد مختلف زندگی کودک که شخصیت سالم او را می سازد، شامل رشد جسمی، رشد شخصیتی، زبانی، ذهنی و احساسی کودک می شود. اگر بتوانید در تمامی این ابعاد یک مسیر صعودی و سالم را طی کنید، قطعا فرزندی با شخصیت سالم خواهید داشت. اما این را نیز فراموش نکنیم که ما هیچگاه کامل نیستیم و همواره می بایست برای بهتر بودن تلاش کنیم.
رشد جسمی: یکی از عوامل بسیار مهم در مشکلات روحی و روانی کودکان، مشکلات جسمی و فیزیکی آن هاست. کودکی که دارای نقص ها و مشکلات جسمانی است، ممکن است در نتیجه رفتار متقابل دوستان و اطرافیان متوجه این نقص ها شده و با مشکلات روحی نظیر افسردگی رو به رو شود.
رشد شخصیتی: امکان برقراری ارتباط با دیگران، تمرکز، درک و فهم، یادگیری و .... از جمله ویژگی های رشد شخصیتی یک کودک می باشد.
رشد زبانی: کودک در سنین ابتدایی زندگی به مرور زمان یاد می گیرد که صحبت کند و با اطرافیان ارتباط برقرار کند. در برخی موارد ممکن است این روند دچار اختلال شود. به همین دلیل می بایست این کودکان تحت گفتار درمانی قرار بگیرند.
رشد ذهنی: رشد ذهنی کودکان از جمله معیارهای اساسی رشد یک فرد به شمار می رود.
رشد احساسی: رشد احساسی کودک، به موضوع درک احساسات افراد توسط کودک می پردازد.
اگر هر یک از این موارد دچار اختلال شود، ممکن است از نظر روانشناسی مشکلاتی را برای کودک ایجاد کند. برخی از این مشکلات با چندین جلسه درمانی کاملا قابل رفع می باشد. اما کودکانی که با چنین مشکلاتی در حین رشد مواجه می شوند و راه حلی روانشناسی برای آن ها در نظر گرفته نمی شود، ممکن است تا سالیان سال دچار مشکل شده و امکان تشخیص و درمان به تعویق بیفتد.