علایم بیماری اوتیسم چیست ؟
در صورتی که والدین چندین نمونه از این رفتار ها را در کودکشان مشاهده کردند به شماره دکتر روانشناس کودک تماس بگیرند و یا به متخصص مربوطه مراجعه نمایند که عبارت است از :
خنده های بی جا و یا گریه های بی جهت که به صورت مشکل رفتاری باشد نه عاطفی . مقاومت در برابر روش های معمول آموزش ، گریه توام با کج خلقی و پریشانی شدید بدون دلیل خاص ، تکرار طوطی وار ، عدم حساسیت نسبت به درد ، بازی کردن به تنهایی ، عدم ارتباط عاطفی ، چرخانیدن اشیا و نداشتن ارتباط چشمی ، نداشتن ارتباط با دیگر کودکان و کناره گیری از آن ها ، نا پختگی در مهارت های ظریف و غیر ظریف ، وابستگی بیش از حد نسبت به اشیا ، پاسخ های غیر متعارف به دریافت های حسی، نگاه کردن به دست ها و خیره ماندن به آن ها از ویژگی های این کودکان است که اگر کودک را از این کار منع کنیم جیغ می زند .
حرکات تکراری که حتی ممکن است جنبه ی خود آزاری داشته اشد . دندان قروچه ، تنفر از هر گونه تغییر ، فقدان لبخند اجتماعی ، تنفر نسبت به تماس های فیزیکی و نداشتن تمایل به در آغوش گرفته شدن . اختلال در گفتار که در طیف های خفیف تا شدید میزان آن متفاوت است . طبق مطالعات کلینیک روانشناسی خوب گفتار در این کودکان شامل تکرار طوطی وار عبارات بلافاصله پس از شنیدن یا مواجهه با آن ها و نوع تاخیر یافته که شامل تکرار عبارت در زمانی پس از شنیدن آن گفتار طوطی وار خارج از محتوای اجتماعی رخ می دهد و به نظر می رسد که هیچ گونه ارزش اعتباری ندارد انواع دیگر مشکلات در این ودکان شامل اشکال در هماهنگی قسمت های مختلف و ترکیبات جمله است و گفتار بدون ریتم و بدون تن است . در این نوع کودکان ناتوانی رشد زبان درونی وجود دارد و کودک بدون حرف زدن و ابراز تکلم فکر می کند . زبان این کودکان یکنواخت است و بیشر به صورت خود مرکز بینی مطرح می شود .
طبق نظر مشاور خانواده ایرانی نکته ی مهمی که باید بیان شود این است که بالا بودن استرس در والدین باعث می شود میزان مشارکت کودک در فعالیت های روزمره کاهش یابد و از این طریق بر رشد کودک مبتلا به اوتیسم اثر منفی دارد . اختلال طیف اوتیسم در همه جای دنیا ، تمامی سطوح اقتصادی و اجتماعی و نیز تمامی نژادی و قومیت ها بروز پیدا می کند .